اخبار و مقالات

نقد و بررسی قسمت دوم انیمیشن بتمن: هالووین طولانی

۲۴ مرداد ۱۴۰۰ 0 2150
توسط : کمیک فارسی

 

تقریباً حدود یک ماه پیش بود که نقد و بررسی قسمت اول انیمیشن بتمن هالووین طولانی را در سایت قرار دادم و از قسمت اول این انیمیشن خارق العاده بسیار تعریف کردم و در نهایت در انتهای نقدم برای قسمت دوم این انیمیشن آرزوی موفقیت کردم... حال بعد از گذشت یک ماه بالاخره قسمت دوم انیمیشن بتمن هالووین طولانی منتشر شده تا داستان مرموز هالیدی (Holiday) قاتل را کامل کند، اما آیا قسمت دوم انیمیشن بتمن هالووین طولانی توانسته موفقیت قسمت اولش را تکرار کند و در نهایت یک پایان بندی درخور این داستان بزرگ ارائه بدهد؟... پاسخ این سوال... بله است! در حقیقت شاید بتوان گفت قسمت دوم این انیمیشن از قسمت اولش هم بی نقص تر عمل می کند و بعد از دیدن آن می توان این مجموعه ی دو قسمتی را در لیست بهترین انیمیشن های تاریخ شوالیه تاریکی قرار داد و حتی آن را یکی از بهترین داستان های روایت شده ی بتمن در دنیای تصویر نامید...

 

در قسمت اول نقد این انیمیشن هم گفتم که داستان "هالووین طولانی" یکی از بهترین آرک های داستانی تاریخ کمیک های بتمن است و در حقیقت رنگ بوی جنایی و معمایی این داستان ها عطر و رنگ تازه ای به داستان های بتمن بخشیدند، شاید بتوان یکی از اصلی ترین دلایل موفقیت سه گانه ی کریستوفر نولان را هم الهام گرفتن از داستان هالووین طولانی دانست. البته اقتباس از این داستان شاهکار نه تنها نقطه ی قوت سری انیمیشنی هالووین طولانی نبوده است بلکه گنجاندن تمامی محتویات این داستان در یک انیمیشن 70 الی 80 دقیقه ای یکی از چالش های اصلی پیش روی سازندگان این اثر نیز بوده است. ولی کمپانی برادران وانر با دو قسمت کردن این انیمیشن (مانند انیمیشن های قبلی بتمن مثل بازگشت شوالیه تاریکی Batman: The Dark Knight Returns) به داستان اجازه ی تنفس داده اند و انیمیشن در دو قسمت به خوبی می تواند فضای معمایی/جنایی اش را به مخاطبان ارائه کند و در یک کلام یک فضا سازی بی نقص داشته باشد.

سری انیمیشنی هالووین طولانی به خوبی به منبع اقتباسش ادای دین میکند و بی نقص ترین اقتباس ممکن را به تصویر می کشد، البته که انیمیشن تفاوت هایی با کمیک هالووین طولانی دارد اما در نهایت وقتی شما قسمت دوم را مشاهده می کنید و پس از اتمامش آن را در کنار قسمت اولش قرار می دهید به یک باره حس می کنید که در سال 1996 زندگی می کنید و خواندن سری کمیک های اصلی هالووین طولانی به قلم جف لوب را پس از هفته ها انتظار تمام کرده اید، بله به راستی که انیمیشن هالویین طولانی مخاطب را به دل داستان این کمیک می برد! انیمیشن به اندازه ای داستانش را بی نقص روایت میکند و به اصطلاح حرف دهنش را می فهمد که بعضی اوقات حس می کنید چیزی بیشتر از یک انیمیشن را تماشا می کنید و مشغول تماشای یک فیلم سینمایی هستید.

همانطور که حتماٌ میدانید بتمن شخصیت ویژه ای در دنیای کمیک محسوب میشود، چرا که بتمن یکی از معدود قهرمانانی است که دشمنانش هم به اندازه ی شخص خودش طرفدار دارند، در حقیقت شاید به جرعت بتوان گفت که بتمن بهترین مجموعه ی خبیثان دنیای کمیک را به عنوان دشمنان خودش دارد. در انیمیشن هالووین طولانی کاملاً از این پتانسیل ویژه ی دشمنان بتمن استفاده شده و ما در قسمت دوم این انیمیشن شاهد حضور چهره های دوست داشتنی ای چون جوکر، پنگوئن، پویزن آیوی، مد هتر، اسکر کرو و... هستیم، به ویژه نقش تقریباً پر رنگ خبیثانی چون مد هتر و اسکر کرو به روند داستان رنگ و بوی کمیک بوکی خاصی داده است اما از تمامی این مسائل که بگذریم شاید بتوان درخشان ترین شخصیت قسمت دوم انیمیشن هالووین طولانی را دستیار دادستان هاروی دنت یا همان دو چهره دانست! جالب است بدانید یکی از دلایل موفقیت شخصیت دو چهره در فیلم تحسین شده ی "شوالیه ی تاریکی" کریستوفر نولان الهام گرفتن از داستان کمیک هالووین طولانی بوده است، پس جای تعجبی هم ندارد که ما در قسمت دوم انیمیشن اقتباسی از این کمیک؛ شاهد بهترین دو چهره ای که در این چند سال دیده ایم هستیم.

قسمت دوم هالووین طولانی در واقع از شوالیه تاریکی هم بهتر عمل میکند و ما را به اعماق ذهن پلید دو چهره می برد و مخاطب به خوبی سیر تبدیل شدن هاروی دنت "شوالیه سفید شهر گاتهام" به یک مرد بی رحم و دیوانه را می بیند. صداگذاری شخصیت دو چهره در این انیمیشن توسط Josh Duhame انجام شده است و وی به قدری در صداپیشگی این شخصیت پخته عمل کرده است که گاهی بیننده را به یاد Richard Mol افسانه ای (صداپیشه ی شخصیت دو چهره در سریال Batman: The Animated Series) می اندازد. همانطور که گفتم داستان انیمیشن به خوبی تحول شخصیت هاروی دنت را به نمایش می گذارد و ما کاملاً شاهد یک مجری قانون هستیم که تصمیم می گیرد به شیوه ی خودش عدالت را اجرا کند و در آخر هم تنها چیزی که از وی باقی میماند یک دیوانه ی عاری از هرگونه اخلاقیات است، اخلاقیاتی که روزی به آنها ایمان قلبی داشته.

حال که صحبت از گروه صداپیشگی این اثر به میان آمد اجازه دهید تا چند نفر دیگر را هم به لیست بهترین صداپیشگان این انیمیشن اضافه کنم، Katee Sackhoff یک پویزن آیوی بی نقص و حیله گر را به مخاطبان نشان میدهد، Naya Rivera کت وومنی احساسی و گاهی رمانتیک را خلق کرده است، شاید بتوان یکی از درخشان ترین صداگذاری ها را صدای پدر خوانده ی شهر گاتهام یعنی کارماین فالکونه دانست که توسط Titus Welliver انجام شده و کاملاً به فضای انیمیشن و شخصیت فالکونه رنگ و بویی دن کورلئونه ای داده است. جوکر در قسمت دوم نقش آن چنان پر رنگی ندارد اما همانطور که در نقد قسمت اول اشاره کردم، جوکری که Troy Baker خلق کرده را شاید بتوان نزدیک ترین جوکر به جوکر Mark Hamill افسانه ای نامید؛ شاید یکی از جالب ترین انتخاب ها برای صداپیشگی شخصیت بتمن برای این انیمیشن باشد، Jensen Ackles قبلاً هم سابقه ی حضور به عنوان صداپیشه برای یک انیمیشن بتمن محور را داشته است اما نه به جای شخصیت بتمن بلکه به عنوان دستیار سابق بتمن جیسون تاد یا همان رد هود. با اینکه نمی توان صداپیشگی بتمن در این انیمیشن را با صداپیشگان افسانه ای و بزرگ دیگر آثار بتمن مقایسه کرد اما بتمنی که Ackles به بیننده ارائه میدهد نوید یک اتفاق خوب را میدهد، Ackles به خوبی نقش یک بتمن جوان و خام را ایفا میکند و امیدواریم که در انیمیشن ها و آثار آینده ی بتمن باز هم او را پشت میکروفون داشته باشیم.

 

حرف آخر: یکی از نکات مثبت دیگر انیمیشن هالووین طولانی ارتباط آن با دنیای انیمیشنی نو پای دیسی است (اشاره به صحنه پس از تیتراژ پایانی انیمیشن). بتمن هالووین طولانی در یک کلام "شاهکار" است؛ اثری معمایی/جنایی/اکشن/کمیک بوکی خالص که از تمامی انیمیشن های هم دوره ی خودش یک سر و گردن بالاتر است و می تواند شما را چند ساعتی سرگرم کند و شاهکار بودن منبع اقتباسش را باری دیگر ثابت کند. انیمیشنی مملو از داستانی پر از معما، عشق و مرز باریک بین خوبی و بدی، در آخر تنها میتوان آرزو کرد که دیسی به ساختن چنین آثاری ادامه بدهد و دل طرفداران دنیای کمیک را شاد کند.

 

امتیاز: ۱۰ از ۱۰

نویسنده: امیرعلی آصفی

اشتراک خبرنامه

برای دریافت آخرین اخبار کمیک ایمیل خود را وارد کنید